Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nick De Pré (30) nieuwe algemeen directeur van Lille

Nick De Pré

Tijdens de gemeenteraad van woensdagavond legde Nick De Pré (30) uit Ranst de eed af als nieuwe algemeen directeur van Lille.

'Nick De Pré werd door een externe jury na een uitgebreid selectietraject naar voor geschoven als beste kandidaat. Nick studeerde politieke wetenschappen en behaalde nadien nog een masterdiploma in bedrijfseconomie en bedrijfsbeleid. Nick werkt momenteel als manager bij BOMA, een Belgisch familiebedrijf in schoonmaakproducten en hygiënische artikelen.

In 2022 nam Davy Smeyers afscheid als algemeen directeur van Lille. Stafmedewerker Wim Verhulst springt sindsdien in als waarnemend algemeen directeur. In januari 2024 neemt Nick De Pré de functie officieel over.

Nick De Pré: “Ik kijk erg uit naar deze nieuwe uitdaging. Het lokaal bestuur van Lille is één van de grootste werkgevers in eigen gemeente. Ik ben zeer benieuwd naar de kennismaking met alle medewerkers in januari. Samen met die medewerkers, het managementteam en het bestuur wil ik er tegenaan gaan om de organisatie nog mooier en sterker te maken.”

Binnen een gemeente staat de algemeen directeur aan het hoofd van de administratie. Hij vormt de brug tussen de politieke leiding en de administratie.'

Nick De Pré

Deel dit artikel